THERMOFLUX Logo Vektorsko 3

Minitherm 8kW е амбиентален камин-дувалка на пелети кој има вграден вентилатор кој го издувува топлиот воздух во просторот кој се загрева.
Може да загрева простор од 60-80 m².
Каминот дувалка Minitherm има вградена комплетна автоматика. Седумдневниот временски термостат и автоматското палење пружаат удобност на потполно автоматско загревање на Вашиот дом кога и да го посакате тоа и со висина на температурата која Вие ќе ја зададете. За непречена работа не им е потребен квалитетен оџак, поради ова, а и поради малите димензии претставува идеално решение за станови.
MINITHERM-ambient

Пламенот кој се гледа низ стаклото во Вашиот простор создава пријатна, топла и уникатна атмосфера која смирува и инспирира.

• Каминот дувалка Minitherm има во себе интегриран резервоар кој собира15 kg пелети
• Тивка, мирна и пријатна работа на каминот – дувалка
• Едноставно користење, чистење и одржување
• 5 години гаранција
• Чисто и еколошко греење, минимална емисија на излезни гасови
• Се наоѓа на BAFA (Германија) и EKOsklad (Словенија) листите на државно субвенционирање за чиста енергија
Камините – дувалки се со првокласен квалитет, сертифицирани со TÜV THÜRINGEN Сертификат за квалитет на Техничкиот Универзитет во Виена, Австрија (Technische Universität Wien) a поседуваат и ISO 9001:2008 Сертификат, како и CE Сертификат.              
Надворешен линк