l7

ПАНЕЛНИ РАДИЈАТОРИ

Фабриката PEKPAN е основана во далечната 1969 год.

Како резултат на долгогодишното искуство се создадени PEKPAN панелните радијатори, кои не без причина се наречени “ТИТАНИ МЕЃУ ПАНЕЛНИТЕ РАДИЈАТОРИ”.pek-pan-01

Радијаторите се изработени со најсовремен, целосно интегриран, компјутерски контролиран и потполно автоматизиран производен процес, по сите европски и светски стандарди : CE, EN 442, GOST-R, UKR SEPRO, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, TSE.

PEKPAN панелните радијатори восхитуваат како со својата ефикасност така и со својата софистицираност и начин на изработка при која е внимавано и на најситните детали.

Едноставно кажано PEKPAN панелните радијатори се “НАПРАВЕНИ ДА ТРААТ” подолго од сите очекувања.

КАРАКТЕРИСТИКИ:

Висока топлинска моќност (максимално топлотно оддавање) која се должи на совршениот дизајн на радијаторот и големата површина на конвекторите.

– Ладно валан топлиноспроводлив челичен лим изработен според DIN EN 10130 стандард со DC 01 квалитет

– Модерна 33,3mm водена комора

– Врвна антикорозивна заштита и отпорност на надворешни влијанија со нано-технолошки третирана површина

– Техника на троструко одмастување; катодно темелно фарбање; фарбани со еколошка боја на водена база и RAL 9016 епоксиден полиестер со електростатско нанесување

– Максимална работна температура до 110°С

– 4 х Р 1/2” приклучоци

– Со секој радијатор доаѓа гратис комплетен сет за приклучување составен од: штопна, вентил за воздух, држачи, завртки и типли.
– Се произведуваат во 5 различни висини: 300mm – 400mm – 500mm – 600mm – 900mm
– 27 Различни должини, по избор од 400mm до 3000mm со зголемување од 100mm
– Отпорни се на висок притисок
– Тестиран притисок 13 bar
– Работен притисок 10 bar
– Гаранција 10 години

90/70oS 75/65oS висина должина
PEKPAN 600×400 896 W 705 W 600 400
PEKPAN 600×600 1343 W 1057 W 600 600
PEKPAN 600×800 1791 W 1409 W 600 800
PEKPAN 600×1000 2239 W 1762 W 600 1000
PEKPAN 600×1200 2687 W 2114 W 600 1200
PEKPAN 600×1400 3135 W 2466 W 600 1400
PEKPAN 600×1600 3582 W 2818 W 600 1600
PEKPAN 600×1800 4030 W 3171 W 600 1800
PEKPAN 600×2000 4478 W 3523 W 600 2000
PEKPAN 300×1200 1298 W 1037 W 300 1200
PEKPAN 300×2000 2164 W 1728 W 300 2000
PEKPAN 400×1400 1979 W 1582 W 400 1400
PEKPAN 400×2000 2827 W 2260 W 400 2000
PEKPAN 500×1000 1848 W 1457 W 500 1000
PEKPAN 500×1200 2218 W 1749 W 500 1200
PEKPAN 500×1400 2588 W 2040 W 500 1400
PEKPAN 500×1600 2957 W 2332 W 500 1600
PEKPAN 500×1800 3327 W 2623 W 500 1800
PEKPAN 500×2000 3697 W 2914 W 500 2000
PEKPAN 900×400 1099 W 872 W 900 400
PEKPAN 900×600 1648 W 1308 W 900 600
PEKPAN 900×800 2198 W 1744 W 900 800
PEKPAN 900×1000 2747 W 2179 W 900 1000
PEKPAN 900×1200 3297 W 2615 W 900 1200

düzlem yüzey Standart-4 OK
Flat Panel Radiator                                                                        Compact Panel Radiator
Standart-3 OK Standart-3
Hygienic Panel Radiator                                                                Flat Panel Radiator

Каталог

Pekpan-Сертификат-Iso-90001

Рekpan-Сертификат-Iso-14001

Pekpan-Сертификат-ohsas-18001

Рekpan-сертификат

Pekpan-сертификат

Pekpan-сертификат

Pekpan-сертификат

Pekpan-сертификат

Pekpan-сертификат

Надворешен линк